Goedkope energieleverancier

Weinig geld betalen voor het verbruik van energie en gas dat wil iedereen. Een goedkope energieleverancier klinkt als muziek in je oren, maar wat is een goedkope energieleverancier en is deze dan voor  iedereen goedkoop?

Het hangt van een aantal gegevens af of een energieleverancier voor jou ook goedkoop is.

De regio waar je woont, hoeveel personen telt je huishouden en je verbruik bepaald of een energieleverancier ook een goedkope energieleverancier is.

Op een energievergelijker kun je dit op een eenvoudige manier nakijken, ben je te duur uit is overstappen ook zo gebeurd.

Reden genoeg dus om uit te zoek welke de goedkope energieleverancier voor jou is.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro’;s per jaar op uw energienota!

Het kale leveringstarief is de prijs per eenheid energie, zonder de energiebelasting, duurzaamheidtoeslag en BTW. Het kale leveringstarief geldt bij stroom per kWh en bij gas per m3. Vastrecht is een vast bedrag wat je betaalt aan de energieleverancier voor de levering van gas en stroom. Je kunt het vergelijken met abonnementsgeld. In veel gevallen is dit tussen de €20 en €80 per jaar. Veel energieleveranciers kiezen ervoor om klanten te werven met een welkomstkorting. Deze korting wordt aan het einde van het jaar verrekend met de jaarnota, de korting kan er voor zorgen dat je goedkoper uit bent als bij een andere leverancier zonder een welkomstkorting.

Duurzame energie

Er zij genoeg redenen om duurzame energie te gaan gebruiken, niet alleen voor het milieu al is dit wel waarvoor veel consumenten overstappen van grijze naar groene stroom. Je ziet tegenwoordig ook dat mensen zonnepanelen op het dak van hun huis hebben om zelf duurzame energie op te wekken.

Op deze manier sla je twee vliegen in één klap, je werkt niet alleen mee aan een beter milieu. Je bespaart ook nog eens op je eigen energierekening. En daar doen de meeste mensen het toch voor, de maandelijkse rekening omlaag brengen.

Maar hoe kom je er nu achter welke energieleverancier de goedkoopste energie levert. Dit kunnen we doen op een zogenaamde energievergelijker. De energievergelijker vergelijkt alle energieleveranciers op prijs om de voordeligste voor jou situatie uit te zoeken.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Overstappen van energieleverancier

Je vraagt je nu ook vast af wat je dan moet doen om over te stappen naar een andere energieleverancier. We kijken eerst of je wel kunt overstappen want dat is de eerste stap die gedaan moet worden. Er zijn namelijk een aantal situaties waarin je nu zit:

Zit je midden in je contract bij je energieleverancier dan kun je waarschijnlijk niet overstappen, althans het kan wel maar dat is niet verstandig om te doen aangezien je dan veel geld kwijt bent.

Verbreek je het contract dan heb je geen recht meer op een eventuele welkomstkorting, ook kun je een opzegboete tegemoet zien van je energieleverancier

.Hoe hoog deze boete is bepaald je huidige energieleverancier. Je contract mag maximaal 2 maanden in de toekomst liggen, ligt de einddatum verder weg dan kun je het beste wachten met overstappen. 

Overstappen van energieleverancier

Is je huidige contract een contract voor onbepaalde tijd dan kun je ieder gewenst moment overstappen. Dit is ook een goede keuze want je betaald over het algemeen met een contract voor onbepaalde tijd te veel geld voor energie en gas.

Dit komt omdat je vorige contract over is gegaan naar een contract met variabele tarieven, over het algemeen liggen deze tarieven hoger dan vaste tarieven. Hoog tijd om over te stappen en geld te gaan besparen.

Heb je een contract welke binnen 2 maanden afloopt dan kun je werk maken van een overstap. Op de vergelijker kun je de goedkoopste energieleverancier vinden en de overstap maken, om iedere maand geld te besparen op je gas en energie.

Heb je al gekeken op de energievergelijker dan is nu het moment om daar gebruik van te gaan maken.

Hoe stap ik echt over naar een goedkopere leverancier?

Het vergelijken heb je gehad, nu komt het echte overstappen naar een andere leverancier. Na het invullen van de gegevens komt de voordeligste energieleverancier in het overzicht bovenaan te staan.

Druk je op aanmelden dan hoef je alleen nog maar je gegevens in te vullen, verzenden en de aanvraag is naar de nieuwe energieleverancier. Je krijgt in je mailbox een bevestiging van de aanvraag die je hebt gedaan.

Na ontvangst van de bevestiging heb je 14 dagen bedenktijd, binnen deze 14 dagen kun je zonder opgaaf van reden je contract ontbinden. Zijn de 14 dagen voorbij dan ben je officieel overgestapt en zegt de nieuwe energieleverancier je contract op bij je huidige leverancier.

Verder hoef je zelf niets te doen, op de datum dat je nieuwe energieleverancier gas en elektra gaat leveren zal je niets merken. Je komt nooit een moment zonder gas of stroom te zitten. Eigenlijk is overstappen van energieleverancier een administratieve handeling waar je niets van merkt.

Is overal energie en gas gelijk?

Bij iedere energieleverancier is energie en gas hetzelfde. Beter gas of slechtere elektriciteit bestaat niet. Je hebt maar 1 kwaliteit gas en energie waar iedereen gebruik van maakt, waar je ook woont en welke leverancier je ook klant bent.

Daarom vergelijken consumenten ook om op zoek te gaan naar de voordeligste leverancier. Maar waarom is de ene leverancier dan zo veel goedkoper als de andere als de producten gelijk zijn?

Alle energieleveranciers vissen uit een vijver wat klanten betreft, is iemand eenmaal voorzien van energie dan kun je niet nog naar een andere leverancier om gas en energie te laten leveren.

De consument kijkt natuurlijk naar de voordeligste energieleverancier, die wil het minste betalen voor het verbruik van gas en energie. Iedere energieleverancier wil de voordeligste zijn, op deze manier krijg je dus grote concurrentie tussen de leveranciers.

Niet alleen de prijzen worden lager, ook andere kortingen zoals welkomstkortingen wordt gretig gebruik van gemaakt door consumenten.

Het komt er dus in het kort op neer dat energieleveranciers wel goedkoop moeten zijn Anders trekken zij geen klanten meer naar zich toe. Veel klanten betekent veel klein beetje winst, maar vele kleine beetje maken ook  een grote winst. Als consument kun je hier handig op in springen en gebruik van maken, heb je de kans om over te stappen dan raden we je aan dit snel te doen. Iedere maand die je te lang bij je huidige leverancier zit levert je geen geld op en kost je geld.